Op zoek naar
een leuk uitje?

Beauty with Biest blog#46 (januari 2022)

Hi allemaal,

2021 was een jaar dat niemand snel zal vergeten.. het nieuwe jaar staat inmiddels weer voor de deur en dat gaat vaak gepaard met goede voornemens. Ik heb me voorgenomen om dit jaar wederom goed voor mijn lichaam te zorgen. In de vorige blog heb je kunnen lezen over mijn periode met ernstig vitamine B12 tekort, sinds die tijd doe ik er alles aan om zo lief mogelijk voor mijn lijf te zijn en het de vitaminen te geven die het nodig heeft.

"Essentieel  is het om B12 goed aan te blijven vullen. Power with Biest colostrumpoeder kan daaraan bijdragen.

B12-tekort

Na het delen van mijn eigen verhaal, zou ik deze maand nog wat algemener terugkomen op het vitamine B12-tekort. B12 is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen, een goede werking van je zenuwstelsel, je hersenen en om verse zuurstof naar je organen te voeren. Bij een tekort aan vitamine B12 kunnen er allerlei nare symptomen ontstaan. Deze zijn onder te verdelen in drie categorieën: neurologisch, neuro-psychiatrisch en overige. Wat je allemaal kan krijgen van een vitamine B12-tekort:

Neurologisch: tintelingen, zenuwpijn, uitvalsverschijnselen, concentratiestoornissen, geheugenproblemen, afasie, ataxie, verminderde pijnbeleving, fijne motoriek, verminderde reuk en smaak.
Neuro-psychiatrisch: depressie, nervositeit, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, gedragsveranderingen, apathie, dementie, psychose, paranoia, hallucinaties.
Overig: spierpijn, krachtsverlies, ontstoken tong of mond, vermoeidheid, zwakte, misselijkheid, geen eetlust, gewichtsverlies, menstruatieklachten, kortademigheid, hartkloppingen, duizeligheid, bleekheid van de huid, het koud hebben, impotentie, onvruchtbaarheid, haaruitval, wazig zien, darmklachten, incontinentie, hoofdpijn, abnormale reflexen, spiertrekkingen, oorsuizen.

Als je met het innemen van voldoende vitamine B12 bovenstaande lijst zou kunnen voorkomen, begrijp je wel hoe essentieel het is om B12 goed aan te blijven vullen. Power with Biest colostrumpoeder kan daaraan bijdragen.
 

 "1 op de 3 vrouwen  krijgt tijdens hun leven een osteoporotische breuk."

Osteoporose

Osteopo-watte? Osteoporose, ook wel botontkalking genoemd. Veel mensen komen er pas achter dat ze dit hebben als ze een botbreuk hebben opgelopen. Osteoporose is een groot probleem voor de volksgezondheid. Alleen al in de Europese Unie krijgen 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 6 mannen tijdens hun leven een osteoporotische breuk. Maar wat is dat nou precies? Onze botcellen zijn continu bezig om herstellingen uit te voeren, daarvoor wordt telkens bot afgebroken en nieuw aangemaakt. Bij osteoporose is de afbraak van het bot groter dan de aanmaak. Zo wordt het bot steeds minder sterk. Uiteindelijk kan de botdichtheid zo laag worden, dat je spreekt van osteoporose. Je hebt dan meer kans op botbreuken.

What to do

Het is niet mogelijk om te genezen van osteoporose, daarom is het belangrijk om in je jeugd al te zorgen voor een sterke botopbouw. Door voldoende te bewegen en te zorgen dat je genoeg calcium en vitamine D binnenkrijgt, worden de botten in de opbouwfase zo sterk mogelijk. Dit verkleint de kans op osteoporose op oudere leeftijd. Daarnaast zijn er ook een aantal risicofactoren voor het krijgen van osteoporose:

  • Een leeftijd van 50 jaar of ouder
  • Een BMI lager dan 20
  • Medicatie of ziekten die de botdichtheid vermindert
  • Vroeg in de overgang komen
  • Roken
  • Meer dan 2 glazen alcohol per dag
  • Weinig bewegen
  • Te weinig calcium of vitamine D binnenkrijgen

"Een natuurlijke booster, zonder prik"

Powerrrrr

Zowel een B12-tekort als osteoporose geven behoorlijk wat klachten waar je niet op zit te wachten. Dagelijks 1 tot 2 schepjes van onze Power with Biest colostrumpoeder zijn een goede ondersteuning met al deze vitamines en mineralen. Natuurlijk bevat onze Power with Biest ook de 20 aminozuren. Voorkomen is altijd beter dan genezen, toch? En voor de beauty-lovers onder ons, weten jullie nog dat een stralende huid begint bij een gezonde darmflora?  Kortom: onze Power with Biest is een goede ondersteuning voor een sterk immuunsysteem! Een natuurlijke booster, zonder prik ;)!

 

Maandaanbieding

Deze maand is onze Power with Biest in de aanbieding!

 

>> Power with Biest 75 gram << van €13,50 nu voor maar €12,15 (geldig t/m 31 janauri 2022).

>> Power with Biest 200 gram << van €29,95 nu voor maar €27,50 (geldig t/m 31 janauri 2022).

>> Power with Biest 500 gram << van €67,95 nu voor maar €63,95 (geldig t/m 31 janauri 2022).

 

Ik wens jullie veel liefde, geluk en gezondheid voor 2022!

Hebben jullie ook goede voornemens? Laat het weten in de reacties!

 

Liefs, Eva