Op zoek naar
een leuk uitje?

Beauty with Biest blog#42 (september 2021)

Blogtime!
Hoi allemaal, leuk dat je mijn blog weer leest! Deze keer een leuke update over onze shampoo en uiteraard weer veel informatie over de Beauty with Biest producten.

Shampoo testers opgelet
Zoals jullie weten is de Beauty with Biest Shampoo in de maak, deze conditionerende shampoo is SLS vrij en bevat panthenol en tarwe proteïne (die uiteraard goed aansluiten bij het boerenproduct). Met deze ingrediënten is dit een shampoo voor goed kam-baar en gevoed haar en de gevoelige hoofdhuid. Degene die de shampoo voor ons testen kunnen de eerste week van september de tester in de brievenbus ontvangen. Spannend voor jullie en voor ons! We zijn nu alvast heel benieuwd naar wat jullie ervan vinden.

Stralende huid niet voor jou weggelegd?
Iedereen wil er stralend uitzien. Maar wat nou als je rosacea hebt? En wat is dat eigenlijk?
Rosacea is een chronische huidaandoening in het gezicht. Vier belangrijke kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes, bultjes en puistjes. Rosacea is veelvoorkomend en wordt vooral gezien bij vrouwen van middelbare leeftijd.
 

Triggers
De triggers voor rosacea zijn temperatuurwisselingen, blootstelling aan uv-straling, hete of alcoholische dranken, gekruid eten, intensief sporten, stress en emoties als woede of schaamte. Eigenlijk alles wat direct de doorbloeding van het gezicht stimuleert kan zorgen voor vaatverwijding en voor een ontstekingsreactie in de huid.

En naast bovengenoemd direct verband, is er ook een indirect verband tussen voeding en rosacea: via de darmen. De huid staat in verband met de darmen en jullie hebben in mijn vorige blogs al kunnen lezen dat een gezonde darmflora de huid kan verbeteren. Er is in verschillende studies aangetoond dat bepaalde darmklachten, zoals coeliakie en die ziekte van Crohn, vaker voorkomen bij mensen met rosacea. Bewust over je voeding nadenken als je rosacea wil verminderen, is dus erg belangrijk.

Voeding
Naast alcohol en pittig eten zijn er nog meer voedingsmiddelen die rosacea kunnen verergeren. Histaminerijke voedingsmiddelen kunnen triggers zijn. Denk bijvoorbeeld aan aubergine, avocado, tomaten, kaneel en koriander. Het kan dat jouw rosacea hierdoor getriggerd wordt, maar dat hoeft niet. Dat verschilt weer per persoon. Wel heb ik een advies voor wat je juist wel kan eten om rosacea te verminderen!

  • Prebiotisch en vezelrijk dieet, dit stimuleert een gezonde darmflora.
  • Zink en omega-3 vetzuren, dit heeft een ontstekingsremmende werking.
  • Probiotica, jawel, onze Power with Biest colostrumpoeder! Dit zorgt voor een gezonde darmflora, werkt ontstekingsremmend en verbetert de barrièrefunctie van de huid. Positieve effecten op zowel de darmen als de huid dus!

Nog meer goed nieuws voor Power with Biest gebruikers: vanaf volgende maand staat de colostrumpoeder als grootverpakking van 500 gram in de webshop! Bewaar de pot en het lepeltje, zo kunnen we samen duurzaam en bewust ondernemen!

Wishing you great skin!

Onze gezichtscrème met de heerlijke geur van honingklaver zit vol weerstand verhogende, celgroei stimulerende en versterkende voedingsstoffen voor de huid. De crème helpt bij het genezen van wonden, littekens, zweren en cystes. Het is tevens een echte jeugd-booster doordat het zorgt voor meer aanmaak van collageen, zo vermindert het de rimpels en fijne lijntjes.

  • Dagelijkse dag- en nachtcrème
  • Bestrijden van huidinfecties zoals rosacea en acne
  • Anti-aging product
  • Verzorging van verbrande huid door de zon

De crème is geschikt voor alle huidtypes, ook voor een gevoelige huid is de crème zeer geschikt. Aanbrengen op een gereinigde, schone huid. Geschikt voor dagelijks gebruik.

Aanbieding:

1 Beauty with Biest gezichtscrème van € 19,95 voor maar € 17,95.

2 Beauty with Biest gezichtscrème van € 39,90 voor maar € 34.95.

3 Beauty with Biest gezichtscrème van € 59,85 voor maar € 51,95.

 

Liefs,

Eva