Op zoek naar
een leuk uitje?

Beauty with Biest blog#39 (mei-2021)

Hoi allemaal,

Tijd voor een nieuwe blog! Wat fijn om te zien dat vele moeders met Moederdag goed verwend zijn met onze verwenpakketten. Dat hebben ze zeker verdiend!

Shampoo update

Zoals beloofd blijf ik jullie updates geven over onze Beauty with Biest shampoo. Helaas heeft onze shampoo een vertraging opgelopen door grondstoffen die later geleverd zijn in verband met, je raadt het al: corona. We hopen dat de tweede testronde bijna verstuurd mag worden, hoop je met ons mee?

"Deze eiwitten bieden bescherming tegen bacteriën, virussen en schimmels."

Boost je immuunsysteem!

Sportscholen weer open, tijd om je immuunsysteem een boost te geven! Misschien wil je je immuunsysteem wel een oppepper geven omdat je een vaccinatie voor corona gaat halen of juist omdat je geen vaccinatie gaat halen, wil herstellen van Covid-19 of omdat je last hebt van gevoelige darmen. Eigenlijk is er altijd wel een goede reden om goed voor je immuunsysteem te zorgen.

In biest, ook wel colostrum genoemd, bevinden zich drie eiwitten. Lactoferrine, lysozymen en lactoperoxidase zijn eiwitten die deel uitmaken van het aangeboren immuunsysteem. Deze eiwitten bieden bescherming tegen bacteriën, virussen en schimmels, extra belangrijk in deze tijd!

 

Lactoferrine

Het eiwit lactoferrine is eigenlijk een echte verdediger. Het is en ijzerbinder die ervoor zorgt dat de goede bacteriën in de darm toenemen, terwijl het tegelijkertijd de slechte doet afnemen. De naam lactoferrine verwijst naar hetgeen waarin dit eiwit voor het eerst is aangetoond, namelijk koemelk!

Gezonde darmflora

De taken van de darm zijn voor de mens van levensbelang. Wist je dat alleen het immuunsysteem van de darmen al verantwoordelijk is voor 80% van de menselijke afweercapaciteit?! Het is dus van groot belang dat ons darmstelsel op orde is.

Als je last hebt van een slechte stoelgang, moeilijke spijsvertering of zelfs als je natuurlijke weerstand even op een lager pitje staat, dan kan het zijn dat je darmflora uit balans is. In onze dikke darm zijn miljoenen bacteriën aanwezig, zowel goede als slechte. Samen vormen deze bacteriën de darmflora. De goede bacteriën breken ons voedsel af en zetten het om naar belangrijke voedingsstoffen. En lactoferrine helpt ons dus om het aantal goede bacteriën hoog te houden.

In ons Power with Biest colostrum poeder is lactoferrine te vinden en dit zorgt er dus voor dat de slechte bacteriën aangevallen worden en dat de goede bacteriën blijven leven!
 

Tips om je darmflora in evenwicht te brengen:

  1. Bye bye suikers! Probeer suikers zoveel mogelijk te laten staan.
  2. Stuur stress de deur uit! Een half uurtje wandelen per dag, even mediteren of opschrijven waar je mee zit vermindert je stress en zorgt ervoor dat je darmen minder (snel) van streek raken.
  3. Haal gefermenteerde producten in huis.
  4. Probeer antibioticagebruik te beperken. Ons lichaam kan veel zelf ‘opruimen’ en kleine kwaaltjes en pijntjes zijn met natuurlijke middelen ook te behandelen. Uiteraard in overleg met je arts indien nodig en alleen als je je hierbij prettig voelt!
  5. Eet meer fruit en groenten.
  6. Eet gevarieerd. Ons lichaam heeft verschillende voedingsstoffen nodig en het is van belang om een gevarieerd eetpatroon te hebben.
  7. Drink voldoende water.
  8. Gebruik Power with Biest colostrumpoeder. Met de drie eiwitten lactoferrine, lysozymen en lactoperoxidase geef jij je immuunsysteem een boost!

Maandaanbieding

De hele maand juni:

Power with Biest colostrumpoeder 75 gram van €12,50 voor €11,25

Power with Biest colostrumpoeder 200 gram van €28,50 voor €24,95

Ons colostrumpoeder is handig te gebruiken: in de yoghurt, jus d’orange of in een smoothie. Het is qua substantie zo’n zelfde soort poeder als eiwit-shake-poeder dat sporters gebruiken om shakes mee te maken. Power with Biest is ook zeker een goede vervanger voor dit soort eiwitpoeder.

In de volgende blog vertel ik jullie waarom een stralende huid begint bij gezonde darmen. Lees je dan weer?

Liefs, Eva