Op zoek naar
een leuk uitje?

Beauty with Biest blog#40 (juni 2021)

Hi allemaal,

Jeetje, de veertigste blog alweer! Ben jij een trouwe lezer? Dan weet je vast al waar deze blog over gaat, dat heb ik in de vorige blog namelijk al een beetje verklapt!

 "Je darmen worden ook wel je tweede brein genoemd"

Gezonde darmen

Een stralende huid begint bij gezonde darmen. Je darmen worden ook wel je tweede brein genoemd. Wanneer je bijvoorbeeld stress ervaart, voel je dit vaak in je lichaam, maar wist je dat stress ook zeker invloed heeft op je huid?

Stressed OUT

Dat stress niet goed is voor je lichaam, is je vast niet onbekend. Van stress krijg je hoofdpijn, slapeloosheid, gespannen spieren of je gaat piekeren. Maar we staan vaak niet stil bij het feit dat stress ook invloed op onze huid heeft.

Stress voor een kort spannend moment, zoals een optreden of presentatie op je werk hoeft geen probleem te zijn. Wanneer stress langer gaat duren dan is er al gauw sprake van chronische stress en daarvan raak jijzelf, maar ook jouw huid uit balans.

 

"Te veel cortisol vermindert namelijk onze barrièrefunctie en verslechtert de herstelfunctie van de huid."

Stresshormoon

Op het moment dat je stress ervaart, worden er in je lichaam verschillende stoffen aangemaakt, waaronder het zogenaamde stresshormoon ‘cortisol’. Cortisol is de grootste boosdoener als we het hebben over de invloed van stress op onze huid. Te veel cortisol vermindert namelijk onze barrièrefunctie en verslechtert de herstelfunctie van de huid. Huideigen vetten en collageen in onze huid gaan hierdoor afnemen. Wanneer collageen afneemt wordt de huidopbouw verstoord, de huid wordt minder elastisch en haarvaten kunnen breken. Als gevolg hiervan zullen vervroegd rimpels ontstaan. En laten we eerlijk zijn: we smeren niet voor niets al die anti-age effect crèmes.. Rimpels willen we liever niet te veel.

Stress op je huid

Hoe uit zich dat dan, die stress op je huid? Nou, bijvoorbeeld door:
- vroegtijdige huidveroudering (collageenafbraak)
- acne (de huid is aangetast en gevoelig voor bacteriën)
- eczeem of psoriasis (de huideigen vetten verminderen en de huidbarrière is aangetast)

 

Voorkom stress op je huid!  

"belangrijk om je huid van binnenuit te voeden door je darmflora in balans te houden"

Nu we bekender zijn met de invloed van stress op onze huid, is het belangrijk om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Dat klinkt logisch, maar als je toch stress hebt, hoe verzorg je dan je huid? Dat doe je door de huid van buitenaf te voeden door bijvoorbeeld Beauty with Biest gezichtscrème, hand- & bodycreme of bodymilk.  Daarnaast is het belanrijk om je huid van binnenuit te voeden door je darmflora in balans te houden. Power with Biest colostrumpoeder helpt je hier een handje bij!

Weekaanbieding (t/m 9 juli 2021):

Deze week speciaal voor degene die de colostrumpoeder nog niet hebben ingeslagen:

Power with Biest colostrumpoeder 75 gram van €12,50 voor maar >> €11,25 <<

Power with Biest colostrumpoeder 200 gram van €28,50 voor maar >> €24,95 <<

Maandaanbieding (t/m 31 juli 2021):

Mini giftset met gratis tasje!

Vier de zomer met de mini giftset: 5 mini’s nu van € 18.50 voor  >> € 15.50 met gratis tasje! <<

Of je nu naar het buitenland gaat of geniet van een staycation, trakteer jezelf op onze bestseller in reisformaat. (Gezichtscreme, gezichtssdrub & maskerr, hand-& bodycreme, bad- & douchegel en de bodymilk met gratis tasje).
Vier jij de zomer met de mini-giftset?

 

Liefs,

Eva