Op zoek naar
een leuk uitje?

Beauty with Biest blog#1 (juli 2018)

BEAUTY WITH BIEST BLOG #1

Even voorstellen

Hoi allemaal! Om maar even met de deur in huis te vallen: mijn naam is Eva en, zoals veel vrouwen, ben ik gek op beauty en alles wat mooi zijn nóg mooier maakt.
Vaak smeren we van alles op onze gevoelige, mooie huidjes zonder te weten wat er allemaal in die crèmes zit.

De komende tijd zullen er verschillende blogs te lezen zijn over een nieuw super beautygeheim.
Dus wil jij graag weten hoe je lief moet zijn voor je huid en vooral wat daar dan allemaal voor zorgt en waarom sommige producten juist goed zijn voor je huid?
Blijf dan vooral lezen!

Eh.. wat?

Beauty en the beast kennen we natuurlijk allemaal, maar wat weten jullie van biest? Om eerlijk te zijn, wist ik niet zo goed wat het was. En daarom zal ik dat even uitgebreid uitleggen! Voor de ontzettend uitgebreide versie verwijs ik je alvast door naar alle blogs die hierna gaan volgen.

Oooh, zeg dat dan!

Biest, met een nog ingewikkelder woord: colostrum, is eigenlijk gewoon melk van een koe. Nou ja, gewoon is het niet. Het is niet zomaar melk, het is de eerste melk die een koe geeft na de geboorte van een kalf. Best bijzonder dus! Van nature bevat biest al hoge concentraties van vitamines en mineralen. Hey, dat klinkt bekend, en niet verkeerd. Vitaminen en mineralen zijn goed voor ons, dat is al een pluspunt.

’’ Wist je dat biest al eeuwenoud is? Cleopatra, die beroemd werd om haar schoonheid, schreef haar prachtige huid toe aan het dagelijks baden in biest.’’

Het antibioticum van moeder natuur!

Biest, ofwel colostrum (weten we het nog?), wordt ook wel ‘het antibioticum van moeder natuur’ genoemd. Dan zal het wel ontzettend helend werken, maar waarom? Deze melk bevat intensief antibacteriële en antivirale eigenschappen. Klinkt goed! Maar biest bevat nog meer. Klaar voor wat lastige woorden? Aminozuren en melkpeptiden zijn ook aanwezig in de eerste melk die een koe geeft na de geboorte van een kalf. Verder is biest rijk aan vitamine B en huidverbeterende mineralen. Ik begin al aardig te begrijpen waarom dit goedje een prima huidverzorging is. Het verhoogt de weerstand van de huid en stimuleert de groeifactoren. Hierdoor herstelt verouderde en beschadigde huid de cellen.

Hoi biest, doei rimpels?

Ik hoor je al denken: ‘’dus Eva, dit is hét nieuwe ding tegen rimpels?’’. Nou, mijn antwoord daarop is: ‘’ja’’! Biest is bijzonder, en, niet heel onbelangrijk, vol natuurlijke producten. Dat is iets wat ik in ieder geval altijd belangrijk vind. Daarnaast heeft biest zeker een krachtige én zichtbare anti-aging werking. In de blogs die later volgen, lees je wat er dan precies gebeurt met je huid. Natuurlijk vertel ik daar ook welke voordelen biest allemaal biedt. Bereid je voor op een hoop vitaminen-praat!

‘’En dat hele beautygeheim zit dan in melk?’’, in biest ja! Helaas ladies, gewone melk op je huid smeren heeft geen zin.

Binnenkort lees je hier meer, tot dan!

Liefs, Eva