Op zoek naar
een leuk uitje?

Winterhuid! Beauty with Biest blog 72 (maart 2024)

Hi allemaal,

Tijd voor een nieuwe blog in deze wintertijd. En door het schrikkeljaar duurt die winter dan ook nog eens een dag langer. Lees snel verder hoe jij jouw lichaam deze winter weer extra kunt verzorgen!

 

Spiegel van de gezondheid

Het zal je vast niet zijn ontgaan als je mijn vorige blogs hebt gelezen, maar je onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Het is je eerste verdedigingssysteem tegen invloeden van buitenaf. Onze huid weerspiegelt daarnaast ook de processen die zich in ons lichaam afspelen. Je huid laat zo eigenlijk je gezondheid ook zichtbaar zien.

 

Winter, brrr!

We merken het vast allemaal, in de winter wordt je huid droog. Als je last hebt van een droge huid, noemen we dit winterhuid. Je kan ook last krijgen van losse huidschilfers, rode plekken of irritaties aan de huid. Een winterhuid kan overal optreden, al zien we het het meeste in het gezicht. Veel mensen hebben daarbij ook nog last van droge (winter)handen.

Een goede bescherming voor je handen zijn natuurlijk handschoenen, maar er zijn nog meer tips die ik jullie ga geven!

  • Let op met te warm water en met warm douchen
  • Let op met verwarming (uitdrogen)
  • Drink genoeg water om het vochtgehalte op peil te houden
  • Was je huid met producten die de huid verzorgen in plaats van uitdrogen. (Beauty with Biest handzeep)

Nog een gratis verwentip: heb je last van droge handen maar ook je voet, verwen deze na het badderen of douche eens met de Beauty with Biest hand- & bodycrème. Smeer je handen en je voeten royaal in met de Beauty with Biest hand- & body crème en laat deze intrekken dek je handen af met een folie of katoenen handschoenen en je voeten ook. Heerlijk zachte handen en voeten, je zal versteld staan van het resultaat!

Hey, ik zie je darmen!

Ja, jullie weten het al, maar naast de huid zijn ook onze darmen enorm belangrijke organen. De darmen spelen een belangrijke rol in de spijsvertering en het immuunsysteem. Zoals ik eerder schreef, is je huid een spiegel van je gezondheid en dus van je darmflora. Zo kun je als het ware aan iemands huid, zien hoe het er in de darmen aan toe gaat.. (eh, willen we dit wel?)

Onze huid beschermt tegen uitdroging, onderkoeling, beschadigingen en ziektekiemen. Dat heeft onze huid dan ook meteen weer gemeen met onze darmen, want onze darmen zijn ook een belangrijke barrière tegen vreemde indringers. Onze huid en darmen samen zijn essentieel voor een balans in het lichaam en ze spelen een grote rol als het gaat om immuun- en neurologische reacties.

Wat zeg je?!

Het klinkt misschien een beetje apart, maar je organen kunnen communiceren met elkaar. Dat komt omdat ze elkaar positief en negatief kunnen beïnvloeden als het gaat om onze gezondheid. Stel je voor, je hebt een probleem dat zich uit middels je huid, eczeem of psoriasis bijvoorbeeld. Je blijft maar allerlei crèmes smeren en het wil maar niet lukken om ervan af te komen. Hoe kan dat dan? Dat zou wel eens kunnen komen door die negatieve invloed van je darmen. Daarom is het verstandig om huidklachten niet alleen van buitenaf te behandelen, maar ook vooral van binnenuit. Gezond eten, voldoende water drinken, bewegen en ontspanning zijn belangrijk om je darmflora in balans te houden.

Wij helpen met jouw huid- én darmproblemen! Ons Power with Biest colostrumpoeder laat de goede bacteriën leven en brengt slechte bacteriën in balans. Een stralende huid begint bij een gezonde darmflora!

Wil je je handen en voeten nog eens lekker verwennen profiteer dan van de maandaanbieding!

Maandaanbieding

Deze maand: >> 2x dispensers Beauty with Biest hand- & bodycrème nu met gratis Beauty with Biest handzeep <<