Op zoek naar
een leuk uitje?

Testers gezocht! Beauty with Biest blog 71 (februari 2024)

 

Hi allemaal!

Vandaag ga ik jullie meenemen in de wereld van hormonen! Je weet vast wel wat hormonen zijn, soms kunnen ze ons behoorlijk in de weg zitten. Maar wat doen hormonen met onze huid?

Hormonen staan aan de basis van veel processen in ons lichaam, zodra hormonen uit balans raken, kunnen een reeks van klachten zich voordoen.

Wat zijn hormonen nou eigenlijk?

Het woord ‘hormoon’ komt af van het woord ‘hormao’, de letterlijke betekenis hiervan is: in beweging zetten. Hormonen zijn stofjes die je lichaam zelf aanmaakt. Ze zetten de organen en het lichaam aan tot stimulans van een proces of juist om een proces af te remmen. Hormonen hebben bijvoorbeeld invloed op groei, maar ook op bloeddruk, stress en angst. Hormonen worden in het bloed vervoert naar de plek waar ze moeten zijn en uiteindelijk in de lever afgebroken.

Hormonen zetten je lichaam letterlijk in beweging. Ze regelen echt heel veel: spijsvertering, energiestofwisseling, gedrag, gevoelens, emoties, lichaamstemperatuur, bloeddruk, hartslag, ademhaling, groei van lichaamscellen, bloedsuikerspiegel, vruchtbaarheid, water- en zouthuishouding en vecht-vluchtreactie.

Er zijn wel 40 hormonen die zich in ons lichaam bevinden en allemaal een eigen belangrijke taak hebben om het lichaam goed te laten functioneren. Zodra hormonen uit balans raken, kunnen lichamelijke maar ook geestelijke klachten ontstaan. Een hormonale disbalans kan je flink in de weg zitten. Vage en uiteenlopende klachten kunnen zich voordoen die je vaak niet zo snel toeschrijft aan hormonen.

 

Hormonen en je huid

Afijn, de invloed van hormonen op je huid.. Daar waren we gebleven! Tijdens de puberteit worden geslachtshormonen actiever, waardoor de talgproductie omhoog gaat. Je huid goed reinigen is daarom erg belangrijk in deze periode. Maar het is belangrijk dat dit gebeurt met milde producten, die je huid niet te sterk reinigen. Je stript anders de huid van het natuurlijke talg laagje, waardoor je huid juist extra talg gaat aanmaken, wat weer problemen veroorzaakt.

Ons advies:

Reinig je huid twee keer per dag met onze milde Beauty with Biest gezichtsfoam, die je huid ontdoet van bacteriën, vuil en overtollig talg. Breng na het reinigen de Beauty with Biest gezichtscrème aan. Extra lief zijn voor je huid? Breng dan 1 tot 2 keer per week ons Beauty with Biest gezichtsscrub- & masker aan.

Wij zijn ook lief voor jouw huid!

De huid moet aardig wat doorstaan door de dag heen. Denk aan zon, regen, temperatuurverschil, harde wind en vervuilde lucht. De huid van je gezicht heeft een enorme doorbloeding en is relatief dun in vergelijking met andere delen van je lichaam. Daarom zijn we speciaal voor de dunnere huid rondom de ogen en mond, waar de eerste lijntjes komen, een anti aging serum aan het ontwikkelen. Voor ons nieuwe colostrum gezichtsserum zoeken wij nog testers! Wil jij ons nieuwe product testen? Hou onze website of social media in de gaten!

 

Maandaanbieding

Natuurlijk hebben we ook weer een leuke maandaanbieding voor jullie!

Nu bij aankoop van >>2 Beauty with Biest gezichtscrème, gratis mini gezichtsfoam 50 ml << ter waarde van €5,95 (maandaanbieding geldig t/m 29 februari 2024).

Bij aankoop van >> 4 Beauty with Biest gezichtscrème, gratis gezichtsfoam 150 ml << ter waarde van €13,95  (maandaanbieding geldig t/m 29 februari 2024).

 

Liefs,

Eva