Op zoek naar
een leuk uitje?

Beauty with Biest blog 61 (april 2023)

Hi allemaal,

Tijd voor een nieuwe blog! En hoewel het steeds wat langer licht is buiten, wil ik het vandaag juist eens hebben over de nacht. Niet zomaar over de nacht, maar over onze huid tijdens onze slaap. Lees je verder?

"Terwijl jij lekker uitrust ’s nachts, gaat je huid aan de slag met herstellen."

Sleeping beauty

Het is aannemelijk om te denken dat je huid lekker kan uitrusten tijdens het slapen, maar precies het tegenovergestelde is wat er eigenlijk gebeurd. Terwijl jij lekker uitrust ’s nachts, gaat je huid aan de slag met herstellen van Uv-straling, vervuiling, stress en noem maar op. Slaap is niet alleen belangrijk om jezelf fysiek en mentaal fit te voelen, maar het is ook enorm belangrijk voor je huid. Want wat gebeurt er als je regelmatig te weinig slaapt? Dan komt het stresshormoon cortisol vrij en dat hormoon zit je collageenproductie behoorlijk in de weg! Met als gevolg: een grauwe teint, fijne lijntjes en wallen. Hoe ouder je wordt, hoe minder collageen je huid aanmaakt. Je huid heeft dus naarmate je ouder wordt, ook meer tijd nodig om te herstellen.

"Je cel vernieuwing is optimaal tijdens je diepe slaap."

Slaapfases van je huid

Wist je dat onze huid ook verschillende slaapfases heeft? Naarmate de avond valt, maakt je lichaam automatisch melatonine aan. Dat is het slaaphormoon dat je slaap-waakritme reguleert. Hierdoor voel jij je ’s avonds moe en weet je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen.

Tijdens de lichte slaap verlaagt je hartslag terwijl je bloedcirculatie toeneemt, hierdoor krijgt je huid extra zuurstof toegediend om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Daarna komt je lichaam in de diepe slaap, dan neemt de aanmaak van cortisol (het stresshormoon) af en laat het lichaam het hormoon MGH stimuleren om je huid te herstellen. Je cel vernieuwing is optimaal tijdens je diepe slaap, je lichaam maakt dan drie keer zoveel cellen aan dan overdag. Elke zeven jaar ben je qua cellen eigenlijk een totaal nieuw mens. De huid wordt in de nacht droger door de intensieve celvernieuwing. Dit vochtverlies ondersteunt de afvoer van afvalstoffen. Dor de combinatie van celvernieuwing, microcirculatie en afschilfering kan de huid zich reorganiseren om de huidbarrière te herstellen. Dat zorgt voor een soepele, gekalmeerde huid.

 

Nightcare

Het is essentieel om je huid te reinigen voor het slapen gaan. Hierdoor verwijder je make-up, vuil en talg en bereid je je huid voor op het nachtelijk herstel. Door je huid te reinigen, kunnen verzorgingsproducten beter hun werk doen en hebben ze meer effect. Draag je geen make-up? Neem dan alsnog de tijd om je huid te reinigen, onze huid wordt namelijk dagelijks blootgesteld aan vervuilende factoren zoals bijvoorbeeld Uv-straling, smog en uitstoot gassen, stress en blauw licht.

In ieder geval, reinigen! Je kan het vuil niet altijd zien met het blote oog, waardoor mensen het belang ervan onderschatten. Als we ’s avonds niet reinigen, blijft alle viezigheid op de huid liggen en worden ze opgenomen door onze poriën en gaan deze verstoppen of irriteren. Je smeert dan je nachtcrème bovenop een laag vuil en dat zorgt ervoor dat het vuil met de crème mee intrekt. Zonder te reinigen gaat de textuur en gezondheid van je huid achteruit, je gaat er moe uitzien en versnelt het verouderingsproces.

Onze Beauty with Biest colostrum gezichtsschuim is een echte aanrader wanneer het aankomt op het reinigen van de huid. Onze schuim zorgt voor een diepe reiniging en zorgt meteen voor een verzachtende en ontsmettende werking. De cleansing zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt en het brengt de talghuishouding in balans.

Maandaanbieding

>> 2 Beauty with Biest gezichtscrème met gratis mini Beauty with Biest colostrum gezichtsschuim 50 ml. <<

>> 4 Beauty with Biest gezichtscrème met gratis Beauty with Biest colostrum gezichtsschuim 150 ml. <<

Tip: profiteer nu nog van de huidige beauty-prijzen! Vanaf 3 april is er een prijsverhoging van 5-10% op alle beautyproducten.

 

Liefs,

Eva