Op zoek naar
een leuk uitje?

Beauty with Biest blog#47 (februari 2022)

2022


Hoi allemaal! Wellicht een beetje laat, maar het is de eerste blog van het nieuwe jaar, dus ik wil jullie toch nog een heel fijn nieuw jaar wensen! Hopelijk hebben jullie 2021 mooi kunnen afsluiten en een fijne start kunnen maken in dit (inmiddels niet meer zo heel) nieuwe jaar. Ik begin dit jaar met een update van de shampoo: die is nog steeds in ontwikkeling! Goed werk heeft tijd nodig.
 

"Samen zijn ze essentieel voor een balans in het lichaam"

Spiegel van de gezondheid

Wist je dat je huid je grootste orgaan is? Het is je eerste verdedigingssysteem tegen invloeden van buitenaf. De huid geeft ook een goede indruk van de processen die zich ín je lichaam afspelen. Je huid weerspiegelt eigenlijk je gezondheid.

Naast de huid, zijn ook de darmen erg belangrijke organen voor ons lichaam en onze gezondheid. De darmen spelen een belangrijke rol in de spijsvertering en het immuunsysteem. Jullie hebben, als je vaker mijn blogs leest, vast al eens gelezen dat een sterk immuunsysteem begint bij een gezonde darmflora. Ook je huid is heel belangrijk voor je immuunsysteem. De huid beschermt tegen uitdroging, onderkoeling, beschadigingen en ziektekiemen. En over die ziektekiemen gesproken.. onze darmen zijn dan weer, net als onze huid, een belangrijke barrière tegen vreemde indringers. Zo zie je dat onze huid en darmen eigenlijk ook heel veel met elkaar gemeen hebben. Samen zijn ze essentieel voor een balans in het lichaam en ze spelen een grote rol als het gaat om immuun- en neurologische reacties.

Communicatie tussen organen

Het klinkt natuurlijk een beetje vreemd, want organen kunnen niet met elkaar praten, maar ze communiceren wel met elkaar. Dat komt omdat ze elkaar zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden als het gaat om onze gezondheid. Met wat uitleg is het eigenlijk hartstikke logisch. Stel je voor, je hebt een huidprobleem, of eigenlijk een probleem dat zich uit middels de huid. Eczeem bijvoorbeeld. Je blijft maar smeren met allerlei crèmes en het wil maar niet lukken om van die eczeem af te komen. Hoe kan dat nou toch? Dat zou wel eens goed kunnen komen door de negatieve invloed van je darmen! Daarom is het verstandig om huidklachten niet alleen van buitenaf te behandelen, maar vooral ook van binnenuit. Gezond eten, voldoende water drinken, bewegen en ontspanning zijn belangrijk. En natuurlijk zorgen dat je darmflora in balans is.

Signalen

Hoe merk je dat je darmflora niet in balans is? Dat merk je aan je stoelgang. Ontlasting is het afval van je voedsel dat verteerd is, dus wanneer je last hebt van constipatie, hou je dat afval vast. Het gevolg hiervan is dat je lichaam vervuilt, omdat je dikke darm doorgaat met het opnemen van stoffen, en dus van die afvalstoffen. En, ja.. als je niet goed naar de wc kunt  zijn de meest duidelijke klachten huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis. Maar ook acne en rosacea kan veroorzaakt worden door een disbalans van de darmen.

Help!

Geen zorgen! Onze >> Power with Biest colostrumpoeder << helpt om jouw darmflora in balans te brengen. Een stralende huid begint namelijk echt bij een gezonde darmflora. Met dit weer is het natuurlijk ook aan te raden om je huid goed van buitenaf te verzorgen. Heb je onze verzorgende kalmerende en hydraterende Beauty with Biest >> bad-& douchegel << al eens geprobeerd?

Douche en bad-tips voor de probleemhuid:

Volgende maand meer over acné en rosacea en onze nieuwe Beauty with Biest gezichtsreiniger.

Weekaanbieding OP =OP: >> 2 dispensers colostrum gezichtscreme << van € 39.90 voor  € 33.50 (geldig t/m eind februari 2022).

                                                >> 4 dispensers colostrum gezichtscreme << van € 79.80 voor € 60.00 (4 halen 3 betalen geldig t/m eind februari 2022).
Maandaanbieding: deze maand zijn alle Beauty with Biest duo giftsets in de aanbieding, met 15% korting! Ook leuk om je Valentijn mee te verrassen!

 

Liefs,

Eva